NEJDEN - kultur&natur: vilka är vi?

Vi är en ideell organisation som verkar och samverkar för att fler ska få tillgång till -och kunskap om-  natur och kultur i både våra egna och fjärran nejder... 

Helene Tivemark, ordförande

Helene, miljövetare och antropolog, har arbetat i 15 år som projektledare, verksamhetschef och som konsult i samband med internationell utveckling samt med natur- och kulturrelaterad verksamhet runt om i världen. Ursprungligen från Värmland, har hon bott i Kanada i 20 år och sedan 2011 är hon nu åter bosatt i Värmland där hon tillsammans med sin man, Peter Andersson,  tog initiativet till att starta Nejden- kultur&natur. Helene är även sekreterare i Värmlands Filmförbund och arbetar sedan 2015 med att göra dokumentärfilmer i folkbildande syfte. Hon motiveras av att lära och av att "bygga broar" mellan såväl individer som organisationer, myndigheter och länder. Gå gärna in och ta del av hennes personliga betraktelser på nejdenblogg.wordpress.com eller kika på hennes nystartade (2018) företags hemsida:  njokobokproductions.com

 

 

Peter Andersson, sekreterare

Peter har fiskat och jagat i de värmländska sjöarna och skogarna sedan barnsben och besitter idag en intim och gedigen kunskap därom. Han har också över 30 års erfarenhet som hantverkare, egen företagare och projektledare inom byggnad och konstruktion. Peter har även arbetat med unga i egenskap av fritidsledare, tränare och naturguide. Peter satt i flera år som ordförande för Billeruds jaktskytteklubb och undervisade jägarskolan för en rad olika grupper i olika åldrar. Under den tiden innehade han även befattningen länsskytteinstruktör (Värmland) för Svenska Jägareförbundet. Också han är ursprungligen från Värmland och motiveras av att öka förståelsen mellan natur och människor .

 

Nils Ivarsson, kassör 

 

Medlemskap:

Vill du aktivt bidra till vårt arbete kan du göra så genom att bli medlem i organisationen. Kostnaden är 100kr/år för enskilda individer; 150 kr/år för familjer och 300 kr/år för företag, föreningar och organisationer. Medlemsavgiften sätts in på bankgironummer 866-1217, tillsammans med namn, adress och telefonnummer. Vårt årsmöte äger rum mellan april och juni och du kommer att meddelas minst två veckor i förväg. Tack för att du vill vara med!

______________________________________________________________________________________________________________

Våra samarbetsparters och medlemmar kommer från olika delar av samhället, men förenas av gemensamma frågor. Möt några av dem i vårt galleri och läs om dem här!